čtvrtek 10. března 2016

Filip Hamáček v Pelhřimově obhájil vítězství z Kladna

V Pelhřimově se uskutečnilo již 7.kolo Českého Poháru. Bohužel, jak na turnaji v Kladně, tak na tomto turnaji, byla účast velice špatná. Zúčastnilo se pouze 49 hráčů. Vítězství obhájil Filip Hamáček a stal se tak jedenáctým hráčem v historii, kterému se to povedlo. Zajímavostí je, že letos se to povedlo už třem hráčům. Kompletní výsledky zde.

Dvě premiéry ve skupině A

Opět se hrály pouze tři základní skupiny. Z každé posupovalo do "áčka" osm hráčů. V první skupině se až do konce prali o dvě volná místa Šimon Janoušek, Tomáš Behr a Tomáš Bucek. Nakonec se radovali hráči Kamaxu a na Tomáše Bucka zbyla skupina B. Ve druhé skupině se postupová osmička krystalizovala celkem jasně a premiérový postup si připsal David Dvořáček. Ve třetí skupině svedli boj Lukáš Kahoun a Tomáš Jedlička. Rozhodující úder zasadil Lukáš čtyři kola před koncem, kdy překvapivě porazil Patrika Petra, a také on si připsal svůj první postup mezi elitu.


Osmifinále příliš překvapení nenabídla. V nejvyrovnanější sérii Václav Pikl ukázal své zkušenosti a v pátém zápase vyřadil Michala Kobrleho. Ani čtvrtfinále nenabído žádnou vyrovnanou bitvu a do semifinále se dostali čtyři největší favorité. Yevhen Levdansky proohrál týmový souboj s Patrikem Petrem 1:3 na zápasy. Ve stejném poměru si poradil Filip Hamáček s Lukášem Turoněm. Lukáš čeká na celkové vítězství už 15 turnajů.


Finále nabídlo pořádné drama. První zápas vyhrál Patrik 3:2 a ve druhém si držel vedení 1:0 a Filip byl dlouho bezradný. Těsně před koncem se pokusil o přímou střelu z pravého obránce a poslal zápas do prodloužení. V prodloužení akci zopakoval a srovnal stav sérií. I ve třetím zápase se ze stejné akce Filipovi dařilo. Dal z ní tři góly. Patrik si s tím nevěděl rady a prohrál 5:4. Ve čtvrtém zápase se už zdálo, že Filip dokráčí k celkovému triumfu. Vedl 2:0, ale Patrik v závěru snížil a z posledního blafáku vyrovnal. V prodloužení také skóroval a poslal sérii do rozhodujícího zápasu. Tam ale zaúřadovala Filipova obrana a výsledkem 2:0 si připsal druhé vítězství v ČP.

V béčku si zahrálo 7 domácích hráčů, největší favorit Boštík skončil v semifinále
Ve skupině B hrálo pouze 18 hráčů, z toho 7 bylo z domácího klubu. Skupinu ovládl Michal Boštík. Neuvěřitelně vyrovnané bylo umístění kolem hranice play off. Sedmý až desátý hráč mělistejně bodů a rozhodovala vzájemná minitabulka. Nakonec postoupil Jakub Matýsek A František Šuma. Černý Petr zbyl na Tomáše Kahouna ml. a Martina Martince.

Čtvrtfinále play off, stejně jako v áčku, moc drama nenabídlo. Postoupili všichni favorité. V semifinále ovšem o drama nouze nebyla. Michal Boštík prevapivě vypadl s Tomášem Jedličkou 1:3 na zápasy. Domácí Sam Hána pak nezvládl prodloužení pátého zápasu s Romanem Pavlicou, což ho odsoudilo na čtvrté místo. Ve finále se tedy střetli Tomáš Jedlička a Roman Pavlica. Tomáš se kromě prvních dvou zápasů trápil v útoku a prohrál 1:3 na zápasy.

Céčko ovládl Jirka Junek
Ve skupině C si zahrálo pouze 7 hráčů, respektive 6 hráčů a 1 hráčka. Naprosto suverénně dokráčel k vítězství Jirka Junek, který z osmnácti zápasu jen třikrát remizoval a jednou prohrál. O druhé místo se svedl boj mezi Hankou Marešovou a Jindrou Petrem. V klíčovém zápase Hanka vyhrála 2:1 a o vzájemný zápas skončila před Jindrou.

Fotky z turnaje najdete zde.


Další turnaj se koná 2.dubna v Milovicích.

Pro vášnivé hráče doporučuji i turnaj WTHT v Nových Zámcích, který se uskuteční 19.března. 

1 komentář:

  1. Všetkých Vás srdečne pozývame na WTHT do Nových Zámkov a tešíme sa na veľkú účasť Českých hráčov.
    Fero.

    OdpovědětVymazat