pátek 12. června 2015

Výsledky MS v Petrohradu


Hlavní kategorie: jednotlivci (SO + NE) - družstva (SO)
Individuální kategorie (PÁ): veteráni - junioři - ženy
Národní týmy (PÁ): veteráni - junioři - ženy
Neoficiální kategorie (NE): do 11 let - do 13 let - nad 50 let 


Shrnutí: mistrovství světa v Petrohradu ovládli domácí Rusové, kteří získali 7 zlatých medailí. Jediná kategorie, ve které nedokázali zvítězit, byly veteránské týmy, v nichž triumfovalo české družstvo. Druhou medailí pro ČR je bronz z individuální kategorie veteránů, o který se postaral Jan Dryák. V neoficiální kategorii MS nad 50 let pak Pavel Plešák vybojoval zlato a Miloš Ševr bronz. Česká republika převzala v Petrohradě pořadatelskou štafetu a za dva roky přivítá nejlepší hráče světa v Liberci. Všechny další výsledky našich hráčů najdete chronologicky shrnuté níže v podobě, v jaké byly zapisovány v průběžné online reportáži. 

Mistr světa Maxim Borisov (uprostřed), stříbrný Atis Silis (vlevo) a Edgars Caics (vpravo), Foto: Bjarne Axelsen

Neděle 14. června - jednotlivci - dohráno - výsledky - 1) Borisov (RUS) 2) Silis (LAT) 3) Caics (LAT)
  • ČR: Předkolo play-off: Dryák, Petr (oba nepostoupili) 
  • Finálová skupina A: 9. Dryák, 15. Lebl, 26. Černoch, 27. Pikl 
  • Finálová skupina B: 11. Petr, 14. Matoušek
  • Divize 1: 1. Hamáček, 16. Ženíšek (Plešák a Šmíd do této divize nenastoupili)  

Play-off - výsledky sérií
Češi proti východním Slovanům: soupeřem Patrika Petra byl Rus Venjamin Gerasimov. Petr se ujal vedení 2:0 na zápasy, ale další vítězství už přidat nedokázal a do osmifinále po prohře 2:4 nepostoupil. Dryák nastoupil proti Ukrajinci Litviňukovi. První dva zápasy tahal za kratší konec, ale do série se vrátil díky přesvědčivým vítězstvím 6:1 a 5:1. Pátý zápas však opět patřil ukrajinskému hráči. Dryák přesto dotáhl sérii do sedmého zápasu důležitým vítězstvím 2:1, v něm ale Litviňuk zvítězil 6:1 a vybojoval postup. Ani Jan Dryák ani Patrik Petr tak do osmifinále nepostoupili.

Ve čtvrtfinálovém složení zaujal především jediný Nor v první osmičce, "až" 65. hráč světa, Yngve Aasheim, který na cestě do čtvrtfinále vyřadil domácí hvězdy Titova a Zacharova. Do semifinále se pak probojovali reprezentanti tří zemí: po jednom měli zástupci domácího Ruska a Ukrajiny, dva hráče v bojích o medaile si vydobyli Lotyši: Edgars Caics vyzval na souboj domácího Borisova, obhájce titulu Silis pak Dryákova pokořitele Litviňuka. Ruská světová jednička zvítězila 4:2 na zápasy, Silis postoupil hladce 4:0. Finále tedy svedlo dohromady obhájce titulu se současným hráčem číslo jedna. Ten díky zničující porci blafáků smetl Silise 4:0 a na domácí půdě se stal mistrem světa.

Po skončení finálových skupin
Devátý Jan Dryák postoupil ze skupiny A do předkola play-off, stejně jako jedenáctý Patrik Petr ze skupiny B. Filip Hamáček bez jediné porážky vyhrál divizi 1.

Po dvou třetinách finálových skupin
Patrik Petr, Jan Dryák a Kryštof Lebl se drželi těsně za osmým místem, Hamáček stále první v divizi 1. 

Polovina finálových skupin 
Na postupové příčce figuroval Patrik Petr, který se z počátečního 19. místa probojoval na průběžné sedmé, velmi dobře si vedl také Kryštof Lebl, kterému patřila 10. příčka. Dryák spadl na 13. místo. Hamáček vedl divizi 1.  

Před zahájením finálových skupin
Na začátku finálových skupin měl po započtení vzájemných zápasů nejvýhodnější pozici pro boje o play-off Jan Dryák, kterému patřila výchozí devátá příčka ve skupině A. Na 17. pozici v téže skupině byl Kryštof Lebl, 21. Míra Černoch a na 27. místě Vašek Pikl. Ve skupině B startoval desátý Zdeněk Matoušek, na prozatímním 19. místě figuroval Patrik Petr. 

Neděle 14. června - neoficiální kategorie - dohráno - do 11 let - do 13 let - nad 50 let
  • ČR: v neoficiální kategorii MS nad 50 let startovali Pavel Plešák, Miloš Ševr a Václav Pikl. Všichni tři postoupili do semifinále a ČR tedy mělo našlápnuto k medailovému hattricku. Nakonec našim borcům vypálil rybník Estonec Hamdamov, který se dostal do finále, kde mu ale stopku vystavil Pavel Plešák. Jeho zásluhou tak do ČR putuje zlato, Miloš Ševr pak přiváží bronz z této kategorie. (Pozn: V oficiálním zápisu na webu je chybně jako vítěz uveden Hamdamov
Fotografie z třetího hracího dne

Stupně vítězů, Foto: Bjarne Axelsen
Finále Borisov - Silis, Foto: Bjarne Axelsen 



Pořadatelská plaketa - za dva roky se koná MS v ČR, Foto: Filip Hamáček



    Sobota 13. června - národní týmy - dohráno - výsledky - 1) Rusko 2) Švédsko 3) Lotyšsko
    • Tým ČR obsadil páté místo, Rusové přidali už šestou zlatou medaili na MS
    • Soupiska ČR: Černoch, Dryák, Hamáček, Lebl, Matoušek, Petr, Pikl, Plešák, Šmíd, Ženíšek
    13 týmů bylo rozděleno do čtyř základních skupin, z každé z nich postupují dva do finálových skupin. Česko bylo nalosováno do skupiny 4 spolu se Švédskem, Kazachstánem a Běloruskem.

    Základní skupina
    ČR 24:0 Kazachstán - jasná záležitost českého celku.
    ČR 8:11 Švédsko - poměrně vyrovnaný zápas s favorizovanými Švédy.
    ČR 23:1 Bělorusko - druhé povinné vítězství a postup do finálové skupiny ze druhého místo ve skupině.

    Finálová skupina A (jsou započteny vzájemné zápasy)
    ČR 7:16 Rusko - domácí Rusové procházejí turnajem velmi hladce, Čechům povolili jen 7 bodů. 
    ČR 16:5 Estonsko - Češi si tímto vítězstvím zajistili postup do prvního kola šestičlenného play-off proti Finsku. Skupinu A vyhráli Rusové, skupinu B Lotyši.

    Play-Off
    ČR 8:13 Finsko - rozhodující souboj o postup do semifinále Češi nezvládli v úvodu a pětibodové manko z prvního kola už nedokázali snížit. Ve skandinávském derby Norsko nestačilo na Švédy a stalo se tak naším soupeřem o páté místo.
    ČR 15:7 Norsko - stejně jako před dvěma lety skončili Češi na MS pátí.  
     
    Sobota 13. června - základní část hlavní soutěže jednotlivců - dohráno - výsledky
    • ČR: Černoch, Dryák, Hamáček, Lebl, Matoušek, Petr, Pikl, Plešák, Šmíd a Ženíšek
    Skončila základní část a tím i celý dnešní program této kategorie. Zde jsou všechny výsledky našich hráčů (tučně jsou vyznačeni postupující do finálových skupin). Soutěž pokračuje zítra finálovými skupinami, výkonnostními divizemi a play-off.

    Skupina 1: 7. Kryštof Lebl, 12. Pavel Plešák
    Skupina 2: 5. Zdeněk Matoušek ml., 10. David Šmíd
    Skupina 3: 8. Patrik Petr
    Skupina 4: 9. Václav Pikl, 10. Martin Ženíšek
    Skupina 5: 4. Jan Dryák, 9. Miroslav Černoch
    Skupina 6: 11. Filip Hamáček

    Fotografie z druhého hracího dne

    Finále družstev Švédsko - Rusko, Foto: Patrik Petr
    Zápas ČR - Estonsko, Foto: Patrik Petr
    První kolo turnaje týmů proti Kazachstánu, Foto: Patrik Petr


    Pátek 12. června - individuální soutěže veteránů, juniorů a žen - dohráno

    Shrnutí: úspěšný den českých veteránů pokračoval, po dopoledním zlatém triumfu s veteránským týmem vybojoval Jan Dryák individuální veteránský bronz. Ve všech individuálních kategoriích triumfovali domácí Rusové: veterán Stanislav Lutaj, junior Michail Šaškov a Viktoria Laričevová v kategorii žen. 

    Veteráni - celkem 40 hráčů - výsledky - 1) Lutaj (RUS) 2) Titov (RUS) 3) Dryák (CZE)
    • ČR: Dryák (3.), Plešák (?), Šmíd (?)
    Základní část se skládala ze čtyř skupin po deseti hráčích. Ve skupině 1 obsadil Pavel Plešák 3.místo, skupinu 3 vyhrál bez jediné porážky Jan Dryák, čtvrtý ve skupině 4 skončil David Šmíd. Všichni tři tak bez problémů postoupili do dvou dvanáctičlenných finálových skupin. Plešák ve skupině A postoupil do čtvrtfinále ze 3.místa, Dryák těsně zvítězil ve skupině B. Do čtvrtfinále ze skupiny A nepostoupil Šmíd. Dryákovým čtvrtfinálovým soupeřem byl Lotyš Zernovojs, Plešák hrál proti domácímu Lutajovi. Dryák vyhrál přesvědčivě 4:0, Plešák po nadějném začátku série prohrál v prodloužení rozhodujícího sedmého zápasu. Dryák pak v semifinále nestačil na domácího Titova a musel se spokojit s bojem o bronz. V tom porazil 3:0 na zápasy dalšího Rusa Belavina a získal pro Česko druhou medaili z prvního hracího dne šampionátu. Ruské finále Lutaj - Titov vyhrál nad světovou veteránskou jedničkou překvapivě hráč č. 8 Stanislav Lutaj.

    Junioři - celkem 20 hráčů - výsledky - 1) Šaškov (RUS) 2) Pelkonen (FIN) 3) Eriksson (SWE)
    • ČR: Tomáš Kahoun (18.), Lukáš Kahoun (19.)
    Finové Pelkonen a Eriksson spolu s domácím Šaškovem skončili na prvních třech místech základní skupiny. Bratři Kahounovi na svém prvním MS vybojovali 18. (Tomáš) a 19. (Lukáš) místo. Trojlístek nejlepších po základní části se nakonec sešel i na stupních vítězů, tentokrát v pořadí Šaškov - Pelkonen - Eriksson.   

    Ženy - celkem 19 hráček - výsledky - 1) Laričevová (RUS) - 2) Erikssonová (SWE) - 3) Miloradová (RUS)
    • Bez české účasti
    Základní část ovládla favoritka soutěže Viktoria Laričevová (RUS). Do osmičlenného play-off se probojovaly hráčky hned ze šesti zemí, Laričevová prošla turnajovým pavoukem až do finále, kde vyřadila Švédku Erikssonovou 4:1 na zápasy. Nejtěžší sérií pro ní paradoxně bylo čtvrtfinále, kde za stavu 2:3 otáčela sérii v prodloužení.   

    Pátek 12. června - týmové soutěže - dohráno

    Shrnutí: český juniorský tým (T.Kahoun, L.Kahoun) skončil na MS šestý, veteránský tým (Dryák, Šmíd, Pikl, Ševr, Plešák) vybojoval zlato.

    Veteránské týmy (celkem 11 týmů) - výsledky - 1) ČR 2) Švédsko 3) Rusko
    ČR 8:1 Ukrajina
    ČR 9:0 Bělorusko
    ČR 4:2 Švédsko
    ČR 5:2 Estonsko
    ČR 9:0 Kazachstán (vše základní skupina)
     
    Český tým vyhrál skupinu 2, ve skupině 1 zvítězili Rusové. Soupeřem českého celku ve čtvrtfinále bylo Lotyšsko, přes které český tým postoupil po dramatické koncovce třetí série 5:3, přičemž dvě minuty před koncem prohrával o dva body... V semifinále smetli čeští veteráni Finsko 8:0, v druhé sérii domácí Rusové podlehli Švédům 3:4. Ve finále zvítězili Češi a získali pro ČR zlaté medaile.

    Juniorské týmy (celkem 6 týmů) - výsledky - 1) Rusko 2) Lotyšsko 3) Finsko
    ČR 0:8 Finsko
    ČR 1:8 Lotyšsko
    ČR 1:3 Švédsko
    ČR 1:7 Ukrajina
    ČR 0:9 Rusko (vše základní skupina)

    Český juniorský tým se kvůli omluvenkám zúčastnil turnaje nekompletní, za tým nastupovali pouze dva čeští hráči proti třem soupeřům. V základní skupině obsadili šestou příčku, která jim patří i v konečném hodnocení. Ve finále s drtivou převahou zvítězil tým Ruska nad Lotyši 9:0.

    Ženské týmy (celkem 4 týmy, bez české účasti) - výsledky - 1) Rusko 2) Ukrajina 3) Lotyšsko
    Po základní části: 1) Rusko 2) Lotyšsko 3) Ukrajina 4) Švédsko
    Semifinále: Rusko 8:0 Švédsko - Lotyšsko 1:5 Ukrajina
    Ve finále Rusky přehrály Ukrajinky 6:2 a získaly pro Rusko zlaté medaile. 



    Fotografie z prvního hracího dne

    Mistři! Foto: Filip Hamáček
    Semifinále proti Finsku - 8:0, Foto: Filip Hamáček
    Honza Dryák po náročném čtvrtfinále, Foto: Filip Hamáček
    Čtvrtfinále veteránů ČR - Lotyšsko, Foto: Filip Hamáček


    Výsledky čtvrtfinále veteránů, Foto Filip Hamáček
    Ceny pro týmové kategorie
    Veteráni: Česko - Švédsko, Foto: Filip Hamáček
    Bezpečnost musí být :-) Foto: Filip Hamáček
    Něco málo ze zákulisí... Foto: Filip Hamáček




    Žádné komentáře:

    Okomentovat