pátek 24. července 2015

Ani tropy neodradily české juniory od pěkné porce zápasů

V rámci letního soustředění nejsou letní teploty žádným překvapením. První asociační juniorské soustředění v Českých Budějovicích (17.-20.7.2015) si ale vybralo přímo tropické dny. Přesto se jedenáctka mladých českých hráčů z klubů Stiga HC Benátky, HCS Žabka Praha a BSE United statečně poprala se všemi nástrahami počasí i jihočeské metropole. 

Čeští junioři a hráči do 26 let si ze čtyřdenní akce odvezli pěknou porci zápasů - celkem čtyři turnaje a spoustu tréninkových bloků. Byl prostor na taktické porady, zaručeně pravdivé historky, průzkum města v nočních hodinách i na občerstvení v literární kavárně Měsíc ve dne, která nám velkoryse poskytla prostor své galerie. Mezi fotografiemi legendárního Jana Lukase tak probíhala klání budoucích legend stolního hokeje :-)




Nešlo však zdaleka jen o hokej. Výsledek prvního fotbalového utkání českých juniorů na Sokolském ostrově je zahalen tajemstvím, protože krátce před druhou půlí nastala na hřišti invaze nejmladší generace z vedlejšího pískoviště, která se stůj co stůj chtěla do utkání zapojit. Scházelo jí ale nadšení pro pravidla hry a prostor hřiště, a tak předseda ČASG, toho času hlavní rozhodčí, zápas raději ukončil.




Díky příznivým ohlasům můžeme s potěšením konstatovat, že příští rok bude chtít ČASG akci pořádat znovu. Z herního hlediska jde skutečně o velký přínos pro všechny hráče bez ohledu na jejich současnou výkonnost. Velké množství zápasů v náročných podmínkách je ideální průpravou k udržení koncentrace na fyzicky i psychicky náročných turnajích, vícedenní klání umožní prostudovat herní styly soupeřů. O tom, že se tak skutečně dělo, svědčí velká proměnlivost pořadí za stupni vítězů, na nichž se střídali vesměs hráči pražské Žabky.




Nejdůležitější přidanou hodnotou celé akce byl její lidský rozměr. Zatímco turnaje Českého poháru lze odehrát v naprosté "anonymitě", na vícedenní akci tohoto typu se utvářejí vazby v konkrétní skupině hráčů, která je pro budoucnost ČASG nesmírně důležitá. Výsledky turnajů, které proběhly v rámci soustředění, budou k dispozici na stránkách BSE United v průběhu víkendu.







 

Žádné komentáře:

Okomentovat