neděle 22. listopadu 2015

Levdanského v Litomyšli zlomil Matoušek, nakonec se ale smál Patrik Petr

Do Litomyšle se na třetí kolo Českého poháru (sobota 21. listopadu) sjelo 66 hráčů. Mezi nimi byl i vítěz obou předchozích turnajů, ukrajinský reprezentant Yevhen Levdansky, kterému se však nepodařilo zkompletovat vítězný hattrick. Ve výsledcích se tentokrát podíváme na domácí klub Stiga HC Benátky a na paradoxy letošní sezóny. 

Levdanského přemožitel podlehl domácímu odchovanci Petrovi
V prvních dvou turnajích sezóny nenašel Yevhen Levdansky nikoho, kdo by jej dokázal vyřadit v cestě závěrečným play-off. Až v semifinále litomyšlského turnaje mu přesvědčivým způsobem vystavil stopku Zdeněk Matoušek mladší a po zápasech 4:1, 4:2 a 4:3 slavil postup do finále. Sérii rozjel vynikajícím způsobem (6:3), ale pak už úřadoval odchovanec domácího klubu Patrik Petr v barvách THC Stiga Elites (3:2, 3:2, 4:2). Přestože na Matouška už podruhé v řadě zbylo "jen" druhé místo, stáhl alespoň na Levdanského v průběžném pořadí poháru 6 bodů. 

Nejlepším z domácích byl dvacátý Jež
Pořadatelé z klubu Stiga HC Benátky připravili již tradičně skvělý turnaj v paláci stolního hokeje (alespoň u mě platí Lidový dům za nejkrásnější místo konání v celém současném kalendáři). Bodový příděl klubu z turnaje tentokrát zajišťovalo modrobílým trio Jež, Lopaur a Boštík. Oproti minulému turnaji na ně však zbyly až pozice ve třetí desítce. Jež (20) s Lopaurem (22) bojovali v áčku, Boštík obsadil třetí místo ve skupině B. Litomyšl tentokrát prohrála klubové hodnocení s oběma svými nejbližšími rivaly - plzeňskými Gladiators i BSE United. Náhoda, nebo opět efekt unaveného pořadatele? :-) Úctyhodným počinem však je 16členná účast domácích - i díky ní má letošní sezóna zatím pohlednější statistiku účasti než ta loňská. Ukazuje se, že Benátky mají širokou a pestrou hráčskou základnu a patří v tomto směru mezi nejlépe fungující kluby na české scéně. Nesmíme zapomínat ani na to, že z jeho řad vyšli hráči jako Petr či bratři Tmějové, kteří později zamířili do Elites.     

Jednou jsi nahoře, podruhé v béčku
O vyrovnanosti české pohárové scény svědčí fakt, že můžeme být svědky následujících paradoxů: Filip Hamáček a Michal Boštík obsadili před měsícem v Praze třetí a čtvrté místo. V Litomyšli na ně zbyla "jen" účast ve skupině B. Oba doplatili na vražedné složení skupiny 4, která se stala hrobem favoritů. A kdo byl jejich katem? Tomáš Kahoun st. z BSE United, který právě z této skupiny poprvé v kariéře postoupil do áčka, a Antonín Šurýn, který na pražském turnaji bojoval až v céčku. Čeho se asi dočkáme na závěr podzimní části sezóny 12. prosince v Praze-Satalicích?

 

7 komentářů:

  1. Máš pravdu, že Lidový dům je doslova palác a prostředí uvnitř je nádherné a důstojné. Jsem také rád, že ho moc lidí nesrovnává se sálem naší kladenské hospody, vím, že je to nebe a dudy ( bohužel nic lepšího opravdu nemáme ). A teď to opravdu nemyslím jako výtku, asi je to pouze můj subjektivní pocit člověka se slabším zrakem a např. Tobě, Tibore, to tak asi vůbec nepřipadne. Ale je to holt především slavnostní sál se slavnostním osvětlením a že mě vždy odpoledne bolí hlava a na puky, ležící na tmavých místech hrací plochy nereaguju, protože je nevidím, je holt moje smůla. S těmito pocity vždy do Litomyšle odjíždím a pamatuju, že obdobné to bylo kdysi i v Jičíně. Tak to je můj pohled na věc a na tuto jinak velmi krásnou, historickou stavbu. Jan Hlůžek ( jinak moc dík za super komentáře )

    OdpovědětVymazat
  2. Chalani ... ani vetička o početnej výprave zo Slovenska ? :-)
    Fero

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji všem, kteří se v sobotu do Litomyšle sešli a sjeli a věřím, že si turnaj užili do sytosti. Zvláště děkuji slovenské výpravě, která je pro notorické účastníky ČP velmi příjemným oživením! Na osvětlení se při případném příštím turnaji zaměřím aspoň tak, že nechám zkontrolovat a vyměnit prasklé žárovky a roztáhnout záclony - to jsme mohli i sami. Ideální to však nikdy nebude; když svítí do oken slunce, což bychom si tentokrát v rozumné míře přáli, tak zase bývá problém s oslněním. Jindra Petr

    OdpovědětVymazat
  4. Aj my ďakujeme, že máme možnosť zúčastňovať sa ČP, pretože inak by sme hrali len medzi sebou ligu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji všem pořadatelům za perfektní organizaci turnaje - není důležité skončit na špici. Hlavní je pořádně si zahrát :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já musím říct, že mám také problémy se zrakem, ale tady mi to přišlo v pohodě, pamatuji si na turnaj v Litomyšli(cca 5 let zpět), kde mi půlku dne svítilo slunce do očí, ale i tak jsem se s tím snažil něco dělat. I světla mi přišla v pohodě, ale je to můj názor. Nejlepší je se přes to pokud možno přenést, jestli máš skutečně takové problémy se zrakem a bojovat :)... Prostory turnaje v Litomyšli jsou skutečně parádní a myslím, že k turnaji není co vytknout!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, sál je krásný, ale Šimone, s postupujícím věkem a zdravotním stavem můžeš bojovat jak chceš, těžko to vysvětlovat někomu tak mladému, každý to jednou pozná... Jinak Jindro díky, perfektní práce a speciální dík playerům ze Slovenska . Nejen že jsou příjemným oživením, ale i fajn lidi a držím moc palce, aby vydrželi a vybudovali si také pro ně důstojnou funkční asociaci . S pozdravem všem Honza Hlůžek

      Vymazat