neděle 12. dubna 2015

Milovický turnaj, kterému táhne na čtvrtstoletí, vyhrál Zdeněk Matoušek ml.

Jak kdosi trefně poznamenal při včerejším zahájení, v době, kdy do městečka u Lysé nad Labem poprvé zavítal Český pohár, mnozí ze současných hráčů ještě ani nebyli na světě. Platí to například pro dva české reprezentanty, kteří se včera umístili v první desítce - Patrika Petra a Filipa Hamáčka. Stejně tak je ale pravdou, že hned šest účastníků včerejšího turnaje nechybělo ani 20. března 1993, ani 11. dubna 2015: mezi tyto symboly české Stigy se řadí Pavel Plešák, Honza Dryák, Tereza Krausová, David Šmíd, Zbyněk Pilař a hlavně domácí pořadatel Pepa Kraus, kterému za 23 milovických ročníků a jedno mistrovství republiky patří zasloužený obdiv.

Ukazuje se, že na současnou situaci české Stigy lze hledět dvěma způsoby: dá se oprávněně naříkat nad tím, že není příliš nových hráčů, kteří by převzali kormidlo po starší generaci, nebo se dá žasnout nad tím, kolik času a energie starší generace věnovala sportu, se kterým tráví víkendy už téměř čtvrtstoletí. Právě tento osobní příklad může nové hráče a pořadatele inspirovat víc než cokoli jiného. Je proto moc dobře, že tyto borce stále máme nejen na fotkách, ale i na turnajích. 

 Soutěžní foto č. 1: sestava z prvního turnaje v roce 1993 na včerejším turnaji

Kryštof Lebl na stupních vítězů a tradičně úspěšná Žabka
Výsledkový servis z turnajů zajišťují oficiální asociační stránky www.stolnihokej.cz, které tento blog nemá v úmyslu jakkoli zdvojovat. Za zmínku ale rozhodně stojí, že po třech letech se na stupně vítězů opět podíval Kryštof Lebl, který na své cestě pavoukem play-off vyřadil svého jmenovce Herolda, již zmiňovaného Jana Dryáka, Michala Hviždě a ve finále sehrál tři velmi vyrovnané zápasy se Zdeňkem Matouškem ml., kterému podlehl 1:3.

Ve finále skupiny B zvítězil Jiří Chylík nad Milošem Ševrem a skupinu C ovládl Jindřich Petr před Samuelem Hánou. Na mezinárodním turnaji Czech Open, který se koná v Praze již za necelé dva týdny, se uzavře nominace na mistrovství světa 2015 v ruském Petrohradu. Zároveň se také rozhodne o tom, které ze dvou kandidujících českých měst (Liberec a Praha) bude světový šampionát hostit za dva roky. Všechny kluby proto prosíme o důkladné zvážení obou variant, případné dotazy směřujte do pátku 17. dubna 2015 na asociační diskuzi.  

Nejúspěšnějším klubem byla v Milovicích HCS Žabka Praha, 
která měla v závěrečném play-off pětičlenné zastoupení
 


Fotosoutěž o startovné na Czech Open
Kromě výše uvedené fotografie původní milovické sestavy se do soutěže o startovné na Czech Open zapojila také fotografie, která demonstruje dvojité zapálení hráčů (kamna + slunce) a fotografie, která dokumentuje "vynikající práci Bedřicha Pomahače". Hlasovat pro tyto fotky můžete do pátku 17. dubna do 20:00 prostřednictvím formuláře, který vidíte vpravo na postranním panelu hlavní stránky blogu.       


Soutěžní foto č. 2: žhavá milovická kamna a turnaj v plném proudu

Soutěžní foto č. 3: vynikající práce Bedřicha Pomahače
      


Žádné komentáře:

Okomentovat