neděle 17. ledna 2016

Matoušek poprvé v sezóně vítězí a jde do čela Českého poháru

Na všech pěti turnajích se probojoval do semifinále, třikrát skončil druhý a 16.ledna 2016 konečně přidal Zdeněk Matoušek ml. (HCS Žabka Praha) do své letošní sbírky také pohár pro vítěze. A protože Yevhen Levdansky vypadl už v osmifinále a Patrik Petr v semifinále nestačil na Filipa Hamáčka, ujal se navíc druhý nejlepší hráč loňské sezóny těsného vedení Českého poháru. Brněnský turnaj pod záštitou Vítámvás Cupu přilákal 71 hráčů, čímž stanovil prozatím nejvyšší účast v letošní sezóně (výsledky).   
V čele hráčů s handicapem stanul Milan Zeman
Těsné spojení turnaje s projektem Vítámvás Cup přirozeně znamenalo i vyšší účast hráčů s tělesným handicapem. Mezi nimi se nejlépe prosadil zkušený Milan Zeman v dresu Stiga HC Benátky, který ve skupině C vybojoval 60. místo. O turnaji napsal ve svých tradičních facebookových zápiscích: 
"Začátek se vydařil na výbornou. Vyhrál jsem čtyři zápasy, což mi pomohlo se dostat o skupinu výš. Těší mě hlavně důležitá výhra nad Tomášem Pětníkem 2:1 a nad Michalem Ptáčkem 4:0. V odpolední části jsem mohl spoléhat hlavně na kouzlo děvčat, protože bez nich bych body získával těžko :-) S Ivčou Maškovou to byla nečekaná přestřelka 3:3 a s Hankou Marešovou poslední dobou tradiční bodový zisk, tentokrát 2:1."
Zeman v souboji s Ivou Maškovou | Foto: Jindřich Petr

Další domácí hráči a dlouholetí účastníci Vítámvás Cupu, Kamila Špičáková, Tomáš Pětník a Lukáš Čeloud, spolu sváděli vyrovnané souboje ve skupině D a nakonec ve výsledkové listině vytvořili spolu s dalšími brňáky pětičlenný blok od 64. do 68. místa. Zapomenout nesmíme na 52. Dušana Vítámváse, který byl jedním z pořadatelů. Mnozí další však do turnaje vůbec nezasáhli a organizačním pracím věnovali každou minutu. Turnaj v novolíšeňské jídelně tak opět ukázal jednu ze svých tradičních devíz, kterou je široký pořadatelský tým, spoléhající také na podporu BSE United a THC Teplýšovice.

Hvězdně obsazené osmifinále a další skvělý výkon juniorského dua Chylík - Kobrle
Netypicky už v osmifinále na sebe narazili dva velcí favorité: Lukáš Turoň neodehrál finálovou skupinu vůbec dobře a postupoval až ze třináctého místa. A protože čtvrtý skončil Yevhen Levdansky, mohli diváci sledovat reprízu neuskutečněného finále z Teplýšovic, kde Turoň musel ukrajinskému soupeři přenechat vítězství bez boje. Po zápasech 2:4, 2:3 po prodloužení, 3:2 a 1:2 po prodloužení se z postupu radoval Turoň. Vítěz dvou letošních turnajů tak skončil až devátý, Turoňův postup se nakonec zastavil těsně pod stupni vítězů za Matouškem, Hamáčkem a Petrem.

Na účast Jiřího Chylíka v play-off jsme si už v průběhu posledních sezón tak nějak zvykli. Novinkou letošní sezóny je však další herní vzestup Michala Kobrleho. Zatímco v úvodních dvou turnajích ještě hrál finále B skupiny, poslední dva turnaje obsadil jedenácté místo. V Brně přitom soupeřil o postup přímo s Chylíkem. Stejně jako na minulém turnaji sice do čtvrtfinále nepostoupil, ale svedl o postup vyrovnanou bitvu (2:3 po prodloužení, 2:4 a 3:4 po prodloužení). 

Druhá polovina sezóny začne 20. února na Kladně a o pouhé dva týdny později bude pokračovat v Pelhřimově.

Finálová série | Foto: BSE United | Více fotografií zde

2 komentáře:

  1. Nevím proč nenapíšete i jak dopadla skupina B,C,D. Pořád čtu jen o skupině "A" ale jak dopadlo Play off v ostatních skupinách ani zmínka.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, články jsou psané jako krátké a stručné přehledy, takže v nich samořejmě není vše. Pokud jste četl(a) článek celý, je tam navíc dost zmínek o hráčích ve skupině C a D - snažím se vždy zahrnout info o pořádajícím klubu. Souhlasím, že by bylo fajn mít vždy informaci alespoň o vítězi každé výkonnostní skupiny, od příště to zahrnu v nějaké infografice. Díky za podnět. T.V.

    OdpovědětVymazat